maanantai 7. maaliskuuta 2016

Elämää pienoiskoossaPiipahdin Tampereen Käsi- ja taideteollisuuskeskus Verkarannassa tutustumassa Nukkekotiyhdistys Ry:n 25-vuotisjuhlanäyttelyyn. Etsiskelin näyttelystä iloa ja inspiraatiota sekä fiilistelyä nukkekotiharrastukseeni, joka on ollut täysin unohduksissa viimeiset vuodet. No, pöly edelleen kertykööt nukkekotieni katoille, mutta iloa tuo näyttely tuotti suurin mitoin. 

Pääosan näyttelystä koostivat yhtenäisellä talokitillä rakennetut, mutta persoonallisesti tuunatut ja sisustetut rintamamiestalot sekä valtavat kerrostalot, joiden sisustus oli tuotettu nukkekotiyhdistyksen jäsenten ryhmätyönä. Enpä voinut kuin ihailla upeaa työn jälkeä jokaisessa talossa, käsittämättömällä kärsivällisyydellä koottuja yksityiskohtia, yksilöllisyyttä ja persoonallisuutta. Huikeaa!

Listaan tähän näyttelyssä ottamani kuvat. Ne eivät ole mikään kovin kattava yleiskuvaus koko näyttelystä, vaan lähinnä kuvasin yksityiskohtia, jotka jotenkin erityisesti miellyttivät omaa silmää ja joista halusin itselleni digitaalisen muistilapun. Tietenkään en pysty näissä kuvissa mitenkään ohjaamaan kunniaa tekijöille henkilökohtaisesti, mutta välitän kuitenkin kiitoksen tästä elämyksestä näin yleisellä tasolla, josko se kohteensa löytäisi.

Osa taloista ja kaikki kerrostalohuoneistot olivat ymmärrettävästi kokonaan suojamuovin takana, mikä vaikeutti kuvaamista, heijastukset tulivat väkisinkin mukaan, mutta eiköhän näistä jotain selvää saa. Parhaiten toki saa selvää hakeutumalla itse paikan päälle, näyttely on kasassa 19.3. saakka, vielä ehtii =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti